Tips Cara Merawat Burung Bancit Bunyi Nyaring Gacor

Bagi anda yang mula suka atau menjaga burung pasti keliru bagaimana menjaga burung, terutamanya jika haiwan peliharaan anda sakit tetapi jangan risau kerana di sini kita akan membincangkan secara terperinci. Berikut adalah beberapa petua tentang cara menjaga burung:
 Tips Cara Merawat Burung Bancit Suara Nyaring Gacor

 Tips Cara Merawat Burung Bancit Suara Nyaring Gacor

 Tips Cara Merawat Burung Bancit Suara Nyaring Gacor

 Tips Cara Merawat Burung Bancit Suara Nyaring Gacor

 Tips Cara Merawat Burung Bancit Suara Nyaring Gacor

Tips Cara Merawat Burung Bancit Bunyi Nyaring Gacor


1. Jenis burung berdasarkan makanan ruji  
Banyak spesies burung boleh menjadi kawan baik, kebanyakannya burung yang ada di pasar atau mengetrend. Pastikan kawan memahami apa jenis kawan burung yang ada, jangan mendapat makanan yang salah / bercampur; seperti burung-burung gandum dan burung-burung liar.

2. Jenis burung berdasarkan EF (makanan tambahan) makanan tambahan.

Apakah kegunaan EF? makanan tambahan adalah makanan tambahan untuk burung untuk menjaga burung yang sihat dan menjaga nafsu kestabilan. Pastikan kawan yang paling baik memahami makanan tambahan yang diberikan kepada burung peliharaan anda tidak boleh bercampur atau berlebihan; seperti sayur-sayuran, jangkrik, kroto dll.

3. Bagaimana untuk menjaga kesihatan

Mudah untuk mengekalkan kesihatan burung hewan peliharaan anda tetapi ini sering dilupakan oleh para sahabat, sebenarnya sangat mudah yang penting [19659010] konsisten [19659013] membersihkan kotoran dalam kurungan atau sangkar (2-4 kali seminggu) dan secara berkala memberikan makanan tambahan / makanan tambahan mengikut jenis burung yang disimpan oleh teman terbaik. Jangan lupa juga menyediakan vitamin tambahan seperti jenama yang terdapat di pasaran

4.Temaskan pengeringan dan menguasai.

Bagi kawan-kawan yang ingin menjaga burung sentiasa sihat dan sihat pasti sentiasa kering di bawah matahari dari 07.00 - 10:00. Lebih baik jika di sekeliling rumah banyak pokok bersama-sama dengan aliran air kerana burung itu akan berasa selesa seperti di alam liar dan memberikan bunyi dorongan melalui telefon bimbit atau media lain, matlamat supaya burung merasakan manfaat cahaya matahari dan ketagih dengan bunyi-bunyi itu sehingga burung-burung itu sendiri. Intipati teman mesti bersabar kerana gacor mempengaruhi umur dan nafsu burung.

5. Petua menyembuhkan burung yang sakit

Sama seperti manusia dan juga burung akan kadang-kadang jatuh sakit. Cara paling mudah untuk menyembuhkan burung adalah untuk menyediakan vitamin terlebih dahulu, jika keadaan burung semakin parah maka membeli produk ubat burung khas, jangan lupa untuk membaca peraturan-peraturan yang tidak membiarkan burung melebihi dos. Untuk makan dan EF kekal seperti biasa tetapi burung tidak boleh dimandikan atau dikeringkan terlalu lama. Biarkan burung sihat terlebih dahulu.

Jadi penjelasannya mungkin berguna burung peliharaan dlan yang berguna kawan-kawan yang sentiasa sihat dan gacor! Baca juga: Petua dan bagaimana untuk menjaga walnut untuk gacor cepat

loading...

Archive