Tips Cara Merawat Burung Ciblek Kebun Bunyi Nyaring Gacor


 Tips Cara Merawat Burung Ciblek Kebun Suara Nyaring Gacor

 Tips Cara Merawat Burung Ciblek Kebun Suara Nyaring Gacor


 Burung Ciblek Kebun mempunyai watak pejuang jadi jika ada burung ciblek lain mesti mengarahkan satu sama lain "mulut berperang". Suara burung suara burung ciblek yang menembak ngebren dengan suara yang kuat burung ini juga sangat sesuai digunakan sebagai burung induk. Mudah-mudahan kita merawat burung ciblek kali lolohan kerana burung boleh dipastikan jinak dan kita boleh memaster burung ini dengan burung lain seperti burung prenjak dan juga kanari, tetapi jika kita menjaga tangkapan hutan tentu saja kita mesti membuat burung ini ingin makan dulu dan mula jinak sehingga burung tidak takut terhadap suasana barunya di sekeliling manusia.

Suara yang dihasilkan oleh penangkap dan burung tawanan tidak terlalu berbeza. Sekiranya anda menonton burung-burung lebih menangkap secara kuat daripada burung-burung dari tangkaran. Ini kerana burung tadahan mempunyai julat yang tinggi untuk menyesuaikan diri dengan persekitarannya. Tidak seperti burung yang selalu berada dalam sangkar sehingga kekuatan fizikal tidak kelihatan baik. Kebanyakan burung hantu yang mempunyai gacor juga mempunyai panjang, keras dan keras jenis yang sangat dipengaruhi oleh nafas mereka yang baik, sebenarnya ada cara untuk menangkap burung pernafasan yang baik dengan memasuki sangkar yang mempunyai ketinggian dan lebar yang jauh berbeza dari sangkar pada umumnya.

Ciblek kali lelaki dan wanita boleh dibezakan dari warna paruh dan motif ekor, di mana paruh bahagian bawah adalah pepejal hitam manakala wanita mempunyai warna paruh putih bersih atau terdapat juga sedikit nipis pada akhir daripada paruh. Untuk butiran lanjut, sila baca artikel sebelumnya tentang Diferensiasi Taman Ciblek Lelaki dan Perempuan.
Baiklah langsung mengarahkan tajuk yang bagaimana untuk menjaga kebakaran yang cepat seperti berikut:

Penjagaan harian boleh dimulakan dengan memberi cicadas kecil 3 pagi / petang [19659006] Caterpillar (untuk UH sebelum diberikan kepala yang baik pemotong ulat pertama, dan lebih baik jika diberikan UH yang kekal putih / kulit berubah) sejumlah 3 p / s
Kroto baik sekurang-kurangnya 2 kali 1 minggu atau 3 kali 1 hari Ahad.
Voer diberi pembekalan lembut serta digabungkan dengan susu tepung.
Pengeringan sekurang-kurangnya 2 hingga 3 jam sehari.

Pada masa tergantung burung ini cuba jauh dari burung yang serupa atau burung pemangsa lain seperti toed / pentet / pentet.

Tampalkan dengan burung / burung burung secara optimum 2 kali seminggu 1 - 2 jam, untuk menajamkan mental.

Kaedah di atas adalah sama dengan rawatan burung ciblek di laman web lain kerana ia begitu cara penjagaan .. 

Untuk sedikit tambahan untuk burung ciblek cepat gacor iaitu dengan melakukan pemeluwapan secara reguler dasar dan menutup burung ciblek dengan burung prenjak jika salah satu bunyi burung yang lain juga langsung berbunyi.

 Tips Cara Merawat Burung Ciblek Kebun Suara Nyaring Gacor


loading...

Archive